Uitgever viert verjaardag Reve

AMSTERDAM, 6 AUG. Ter gelegenheid van Gerard Reve's vijfenzeventigste verjaardag verschijnt op 14 december bij uitgever Veen in Amsterdam het eerste deel van zijn Verzameld Werk. Dit deel (864 bladzijden) omvat onder meer de romans De avonden, De ondergang van de familie Boslowits en Werther Nieland.

De reeks omvat in totaal zes delen. Deel 2 verschijnt naar verwachting in maart. Het laatste boek verschijnt aan het eind van 2000.

De eerste vijf delen van het Verzameld Werk bevatten de belangrijkste werken van de 'volksschrijver', aangevuld met in tijdschriften verschenen teksten. Het zesde en laatste deel zal Reves verhalen, gedichten en essays bevatten.

De schrijver is nauw betrokken bij de samenstelling van het Verzameld Werk. De brieven van Reve zijn buiten de reeks gehouden. Veen geeft die waarschijnlijk in een vervolgeditie uit. (ANP)