Selectie; Muziek

ZOMEROPERA Van 9 t/m 16 aug (beh 10 aug) zijn er in de Manege in het Overijsselse Voorst voorstellingen van de opera L'Occasione fa il Ladro (De gelegenheid maakt de dief) van Rossini. Het publiek kan de voorstelling culinair omlijsten door in te tekenen op avant-Opera hors d'oeuvres, na de voorstelling gevolgd door een après opera met dessert-service en dranken. De opera, olv Jeroen Weierink en in de regie van Jehan François Boucher, wordt gezongen door oa Angelina Ruzzafante en Patrick Henckens. Inl en res 038-4432661.

ZOMERCONCERTEN In het Amsterdamse Concertgebouw is er 8 aug 20u15 een optreden van Camerata Köln en de bas Michael Schopper met muziek van Bach, Telemann, Quantz en Händel.

Het Asian Youth Orchestra speelt 9 aug 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw olv Sergiu Commissiona muziek van Wagner (ouverture Meistersinger), Tsjaikovski (Rococo-variaties) en Bartók (Concert voor orkest).

Pieter Wispelwey is 10 aug 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw de solist bij Florilegium in muziek van Bach en Vivaldi.

Het Nationaal Jeugdorkest geeft olv Djansug Kakhidze twee concerten in het Concertgebouw op 11 en 12 aug 20u15.

HANS DULFER Saxofonist Hans Dulfer speelt op 5 en 12 aug in Alto Amsterdam en 8 aug op het Jazzfestival Zandvoort.