Selectie; Films

PRIMARY COLORS Idealisme en ontgoocheling, donuts en campagneseks zijn de voornaamste bestanddelen van de subtiele politieke satire die Mike Nichols naar de controversiële bestseller Primary Colors maakte. Met John Travolta als de huilebalkerige, opportunistische presidentskandidaat die in zijn vertolking angstwekkend knap dicht op de huid van Bill Clinton zit. In meer dan 20 theaters.

THE TANGO LESSON Voorbeeldig ego-document van de Britse Sally Potter, die zelf de hoofdrol speelt van een filmregisseuse met het verlangen een virtuoze tangodanseres te worden, maar wel een die haar partners leidt. Buenos Aires, Parijs en Londen vormen de decors in zwart-wit van een moedig loflied op het recht virtuositeit na te streven, in de vorm van een tegendraadse musical. Apeldoorn: Filmtheater Gigant. Breda: Chassé Cinema.

EN VERDER Kleine Teun, Den Haag: Babylon. Amsterdam: Alfa, Filmtheater 'De Uitkijk'. Groningen: Filmcentrum Poelestraat, Filmtheater Liga '68. Hilversum: Filmtheater Hilversum. Nijmegen: Filmtheater Cinemariënburg. Utrecht: City Theater / Movies. Love And Death On Long Island, Amsterdam: Filmtheater Desmet. Arnhem: Filmhuis Arnhem. Marie Baie Des Anges, Eindhoven: Filmtheater Plaza Futura. Die Siebtelbauern, Den Haag: Het Haags Filmhuis. Amsterdam: Filmtheater Rialto. Utrecht: Filmtheater 't Hoogt.