Nederlandse musical 'Annie' gaat naar London

AMSTERDAM, 6 AUG. Stardust Theatre, de productiemaatschappij van Monica Strotmann en Henk van der Meyden, is coproducent van een reprise van de musical Annie in het Victoria Palace-theater in Londen die op 30 september in première gaat. Het Nederlandse theaterbedrijf neemt voor de helft in de productie deel, de andere helft wordt gedragen door Amerikaanse en Engelse producenten.

In het afgelopen theaterseizoen bracht Stardust een Nederlandse versie van Annie. De voorstelling, in de regie van tekstdichter Martin Charnin, met Nelly Frijda en Will van Selst in de volwassen hoofdrollen, wordt wegens groot succes vanaf september geprolongeerd. Uit dat contact vloeide het verzoek voort om te participeren in de Londense uitvoering die vooralsnog minstens een half jaar in hetzelfde theater zal blijven staan. Stardust hoopt daarmee quitte te spelen; de winst zou moeten komen uit een Engelse tournee die na de Londense speelperiode op het programma staat.

“Maar voor ons is op de eerste plaats de uitbreiding van ons marktgebied van belang,” aldus Monica Strotmann. “In Nederland wordt het steeds moeilijker tournees te maken met groot gemonteerde voorstellingen.”

Martin Charnin regisseert ook de Londense versie, waarin vooral de actrice Lesley Joseph (bekend uit de comedy-serie Birds of a feather) de aandacht moet trekken.

Omdat de Engelse wetgeving minder streng is dan de Nederlandse, werden slechts vier groepen kinderen geëngageerd voor de rollen van de weeskinderen. In de Nederlandse productie rouleren er acht.