'Lewinsky getuigt vandaag over relatie Clinton'

WASHINGTON, 6 AUG. Monica Lewinsky begint vandaag aan haar getuigenis tegenover de grand jury over haar relatie met president Clinton. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. De onafhankelijke aanklager, Kenneth Starr, kende Lewinsky vorige week vrijwaring van vervolging toe in ruil voor een volledige getuigenis.

Ondanks bezorgheid in de Democratische Partij over de mogelijke gevolgen van de affaire-Lewinsky, kreeg president Clinton gisteren een ovationeel applaus van de Democraten bij een bezoek aan het Huis van Afgevaardigden. Clinton overlegde daar met de leiding van de Democraten over de verkiezingen voor het Huis, die in november plaatshebben. Volgens Richard Gephardt, de Democratische leider in het Huis, was de bijeenkomst “positief”. “We zijn één en gaan het Huis terugwinnen in november”, aldus Gephardt. (Reuters, AP)