Van Hooijdonk riskeert boete

NOTTINGHAM, 5 AUG. Pierre van Hooijdonk stuurt aan op een breuk met zijn club Nottingham Forest. De Brabantse spits diende zich gisteren in Engeland voor zijn eerste training te melden. Hij bleef niettemin weg en zal zich voorlopig ook niet melden bij Forest.

Het bestuur heeft de Nederlandse international een geldboete van twee weeksalarissen en een schorsing voor onbepaalde tijd in het vooruitzicht gesteld als hij niet binnen 24 uur bij Nottingham terugkeert. Van Hooijdonk (28), die vorig seizoen 34 keer scoorde, ziet geen toekomst meer bij Forest. Ondanks de terugkeer op het hoogste niveau heeft de club zich niet versterkt. Van Hooijdonk heeft geen zin in het dreigende degradatievoetbal. Hij heeft vorige week het bestuur al verzocht hem op de transferlijst te zetten.