Uitzendbureau DPA onderzoekt beursgang

Uitzendbedrijf DPA Audit Detachment onderzoekt of het een notering op de effectenbeurs kan krijgen.

DPA leent financiële managers, controllers, en administrateurs uit aan bedrijven. Het inhuren van vakmensen neemt toe, omdat het bedrijfsleven steeds sneller verandert na fusies en overnames. Als bedrijven samengaan, zorgt dat voor extra werk bij de boekhouding. Om het werk aan te kunnen worden dergelijke detacheringsbedrijven ingeschakeld.

Bij zijn onderzoek naar de beurs krijgt directeur en grootaandeelhouder P. Smit veel steun van Martin Schröder, binnenkort bestuursvoorzitter af bij luchtvaartmaatschappij Martinair. Schröder is sinds begin mei president-commissaris van DPA. De benoeming is niet toevallig. DPA werkt voortdurend voor Martinair. Daardoor kwam Schröder in contact met de Amsterdamse detacheerder.

In de eerste zes maanden bedroeg de nettowinst 2,8 miljoen gulden en omzet 17,2 miljoen.