Schaker Piket alleen op kop in Antwerpen

ANTWERPEN, 5 AUG. Schaakgrootmeester Jeroen Piket heeft na de vijfde ronde in het Antwerpse Lost Boys-toernooi alleen de leiding genomen. Hij versloeg Azmaiparasjvili uit Georgië, de speler met de hoogste rating in het toernooi. Piket heeft in vijf ronden nog geen punt afgestaan.

Tegen Azmaiparasjvili liet hij zich van zijn beste zijde zien. Na een Grünfeld-Indische opening nam de met wit spelende Piket het initiatief, waarna hij spoedig de overhand kreeg. Na dertig zetten gaf de Georgiër zich gewonnen. Alleen Avrukh kan nog enigszins in het spoor van Piket blijven. De 20-jarige schaker uit Israel versloeg de Belg Goerevitsj en volgt op een half punt. De Nederlanders Van den Doel, Ernst, Reinderman en Van Wely zitten in een groep achtervolgers die vier punten uit vijf partijen hebben. Het Lost Boys-toernooi gaat over negen ronden. (ANP)