Resultaat Uni-Invest stijgt 81 procent

Het vastgoedfonds Uni-Invest heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een beleggingsresultaat behaald van 81,3 miljoen gulden, 81 procent meer dan de 44,7 miljoen gulden van dezelfde periode van 1997. De goede cijfers zijn onder meer het gevolg van de overnemingen van vorig jaar en de krachtige economische ontwikkeling in Nederland.

Uni-Invest had eind juni een belegd vermogen van ruim 2,6 miljard gulden. Dat was eind 1997 nog ruim 2,2 miljard. Het fonds verwacht dat het in de rest van het jaar verder zal stijgen tot ten minste 3 miljard gulden. Het doel op lange termijn blijft 5 miljard gulden.

Het resultaat zal over heel 1998 verder stijgen. Verder zegt het fonds onder meer dat dit jaar gerekend mag worden op een groei van het dividend per aandeel van 8 tot 10 procent en een rendement op het eigen vermogen van 10 tot 15 procent (1997: 12,9 procent).

Het directe beleggingsresultaat (zonder handelstransacties) groeide in het eerste halfjaar fors met 80 procent van 38,9 miljoen naar 70,2 miljoen gulden.