Nigeria wil Gullit als bondscoach

LAGOS, 5 AUG. Ruud Gullit is de voornaamste kandidaat Bora Milutinovic op te volgen als bondscoach van Nigeria. Ook de Duitser Jupp Heynckes, eind vorig seizoen ontslagen bij Real Madrid, is een gegadigde. Maar secretaris Sani-Ahmed Toro van de Nigeriaanse bond liet gisteren weten dat “Gullit onze nieuwe man wordt.” Gullit was voor het laatst werkzaam bij Chelsea.

Die club stuurde hem halverwege het vorig seizoen de laan uit. In mei slaagde hij vooor de elitecursus Coach Betaald Voetbal, een versnelde cursus voor ex-profs met grote verdiensten voor het Nederlandse voetbal. Volgens Toro heeft Gullit heeft bewezen een goede kijk op voetbal te hebben. “Hij heeft ook een geweldige uitstraling en de spelers willen hem graag. Bovendien hebben we goede ervaringen met Nederlandse trainers. Eerder hadden we Clemens Westerhof en daarna Jo Bonfrère, dat is iedereen goed bevallen.” (SID, ANP)