Nettowinst van Atag verdubbelt naar 5,8 mln

Atag, producent van fietsen, keukens en verwarmingsapparatuur, heeft zijn winst in de eerste helft van 1998 bijna verdubbeld tot 10,5 miljoen tegen 5,8 miljoen gulden in het eerste semester van vorig jaar. De omzet nam toe van 579 naar 594 miljoen gulden.

De twee kernactiviteiten, die eind dit jaar een aparte beursnotering krijgen, leverden elk een positieve bijdrage aan de resultaatverbetering. In de divisie Home Products ontwikkelde zowel de afzet van keuken- als verwarmingapparatuur zich goed. In Duitsland, de tweede thuismarkt, stabiliseerde de omzet zich op het niveau van 1997.

De Atag Cycle Group (onder andere Batavus en Koga Myata) zag de verkopen in de drie belangrijkste markten eveneens toenemen. Met name in Duitsland zat de omzet in de lift en werd het marktaandeel vergroot. Ook voor de tweede helft van 1998 rekent Atag voor beide divisies op een stijging van de winst ten opzichte van vorig jaar.