Luie Arazi weggestuurd

AMSTERDAM, 5 AUG. Voor Hicham Arazi kwam gisteren een voortijdig einde aan het tennistoernooi in Amsterdam. De 24-jarige Marokkaan werd gediskwalificeerd nadat hij bewust de tweede set uit handen gaf in zijn duel met de Zweed Magnus Norman. Sinds drie maanden stelt de spelersvakbond ATP paal en perk aan het al te opzichtig weggeven van een set of een partij.

Arazi won gisteren de eerste set (7-6), maar kwam in het tweede bedrijf al snel op achterstand. Uit woede smeet de Marokkaan met zijn racket, wat hem op een officiële waarschuwing kwam te staan. Kort daarop liet Arazi zijn emoties opnieuw de vrije loop. Umpire Grillotti bracht hem een punt mindering en spoorde Arazi bij een stand van 1-5 aan te voldoen aan zijn sportieve plicht.

In reactie daarop vertelde Arazi zich te sparen voor de derde en beslissende set. Toen Arazi kort daarna bewust een bal liet lopen, riep Grillotti Norman uit tot winnaar. Na afloop maakte de ATP bekend dat Arazi zowel het prijzengeld als de behaalde punten moet inleveren. Jacco Eltingh, lid van de spelersvakbond, verbaasde zich over Arazi's uitsluiting. “Het laten lopen van een set behoort tot de wedstrijdtactiek.”