Gay Games (1)

Wat is het bestaansrecht nog van de Gay Krant was de vraag die bij mij opkwam na lezing van de bijdrage van Henk Krol (hoofdredacteur van de Gay Krant) over de Gay Games als Apartheidsspelen (NRC Handelsblad, 30 juli). In een land waar zoveel tolerantie heerst en homo's zo zijn geïntegreerd in het maatschappelijk leven, moet je geen spelen organiseren die juist segregatie lijken na te streven, aldus de mening van Henk Krol.

Volgens mij geldt datzelfde dan ook voor de media. Waarom zou je, gegeven zo'n mening, dan nog bladen speciaal voor homo's in stand houden (zoals de Gay Krant). Waarom niet gewoon nieuws dat homo's interesseert opnemen in de reguliere bladen. Misschien omdat de integratie van homo's toch niet zo ver gaat als Krol denkt. Of misschien omdat, ook voor Krol net als het bedrijfsleven, de homo's een belangrijke doelgroep zijn. Zijn Gay Krant bestaat bij de gratie van een aparte groep in de samenleving. Dezelfde Apartheid die hij de Gay Games verwijt.

    • Ronald Annaert