Weer bestuurder weg bij Wegener

ROTTERDAM, 4 AUG. De leegloop uit de top van het het media-concern Wegener Arcade gaat door. Gisteren werd bekend dat C.H. van der Steenstraten de raad van bestuur verlaat. Begin vorige maand keerde bestuurder A. de Liefde Wegener de rug toe.

Volgens Van der Steenstraten is er sprake van “een pure coïncidentie” tussen zijn vertrek en dat van De Liefde. “Ik heb bij mijn aantreden meteen al gezegd dat ik niet al te lang zou blijven. Er moesten een aantal specifieke zaken opgeknapt worden. Die taak is nu volbracht.”

De woordvoerster van Wegener wil geen inhoudelijk commentaar geven. Volgens haar gaat het bij het vertrek van Van der Steenstraten die pas sinds mei vorig jaar deel uitmaakt van de raad van bestuur van het bedrijf om “persoonlijke redenen”. Daar wil zij niets aan toevoegen juist omdat het gaat “om zijn persoonlijke redenen”. De vergelijking met Maurice de Hond die in juni vertrok als directeur nieuwe media van het bedrijf gaat volgens de woordvoerster niet op: “Maurice, met alle respect voor wat hij gedaan had was geen lid van de raad van bestuur. Hij had een driejarig contract en dat had hij uitgediend.”

De muzieksector van Wegener presteert al twee jaar niet naar behoren. De omzet van cd's daalt en vorig jaar krompen de marges ook nog. Begin dit jaar kondigde Wegener Arcade extra ingrepen aan. Volgens Van der Steenstraten is de zaak nu op de rails door reorganisaties en de recente verkoop van een aantal bedrijfsonderdelen waaronder de detailhandelsketen The Music Store aan De Liefde die door die managements-buy out Wegener Arcade verliet. Van der Steenbergen vindt het niet vreemd om zelf zo snel weer te vertrekken ook al zijn leden van raden van bestuur mede-verantwoordelijk voor de continuïteit van een bedrijf: “Bij een grote fusie-onderneming als Wegener Arcade is er sprake van zulke uiteenlopende bedrijfsonderdelen dat het niet zo dom is om specialisten in te schakelen.”