Vrouw verliest geding om straatverbod voor stalker

ASSEN, 4 AUG. De rechtbank in Assen heeft vandaag de vordering van de Meppelse vrouw L.L. tot een straatverbod voor haar ex-man J.L. afgewezen. Vorige week vroeg ze in een kort geding om een straatverbod van twee jaar, in een straal van twintig kilometer rondom haar woonplaats Meppel.

De Meppelse vrouw verwacht binnenkort onder elektronisch toezicht (ET) te worden geplaatst in haar woning. Ze zit op dit moment een gevangenisstraf uit van twee jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Die straf heeft ze gekregen omdat ze op 29 december vorig jaar haar ex-man in zijn rug schoot. Hij is volgens haar een zogenoemde stalker. Stalkers (letterlijk: sluipjagers) zijn belagers die iemand voortdurend lastig vallen. Voor het slachtoffer zeer hinderlijk, maar juridisch is er meestal weinig aan te doen.

De rechter wijst het verzoek af, omdat volgens hem niet duidelijk is wanneer de vrouw precies onder elektronisch toezicht wordt geplaatst. Ook vindt hij de situatie niet bedreigend genoeg voor de kinderen van de vrouw. (ANP)