Reddingswerk Oostenrijkse mijn gaat door

LASSING, 4 AUG. Reddingswerkers in het Oostenrijkse Lassing hebben gisteren besloten het zoeken naar tien mijnwerkers die in een talkmijn zijn ingesloten voort te zetten. Familie van de mijnwerkers, die vorige week vast kwamen te zitten tijdens een poging om een collega te redden, hebben daarop aangedrongen nu duidelijk is geworden dat de tien zich niet bevinden in een koepel op 130 meter diepte, die met camera's en microfoons is onderzocht.

De reddingswerkers weten nog niet precies waar ze moeten zoeken. Er bestaat nog een kleine kans dat de mijnwerkers zich in een van de luchtbellen bevinden op een diepte van 145 of 170 meter. Een woordvoerder zei dat er inmiddels sprake was van een fase waarin “een reddingsoperatie wordt gecombineerd met een poging de lijken te vinden”.

(Reuters)