Nederlaag voor schaaktalent Van den Doel

ANTWERPEN, 4 AUG. Aan de unieke schaakserie van Nederlands jongste grootmeester Erik van den Doel is gisteren in Antwerpen een einde gekomen. Na bijna dertig partijen op rij ongeslagen te zijn geweest, verloor de 19-jarige Leidenaar in de vierde ronde van het Lost Boys-toernooi van de Belgische grootmeester Michael Goerevitsj.

Van den Doel accepteerde de nederlaag gelaten. Hij had kort na de opening een onnauwkeurige damezet gespeeld, waarna Goerevitsj groot voordeel kreeg. Hoewel het Nederlandse talent zich flink verweerde, moest hij zich op de 37ste zet gewonnen geven.

Jeroen Piket won zijn vierde partij op rij en deelt de eerste plaats met Goerevitsj en de Georgiër Azmaiparasjvili. Loek van Wely, Erik van den Doel en Dennis de Vreugt hebben drie punten. (ANP)