MINI-BROODQUICHES

U kunt voor het gemak muffinvormen gebruiken in plaats van individuele cakevormpjes. Muffinvormen zijn bij alle goed gesorteerde keukenwinkels verkrijgbaar.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol de sneetjes brood even uit met een deegroller en steek ze dan uit met een rond vormpje van circa 7 cm doorsnee. Bestrijk de broodrondjes aan beide kanten met de gesmolten boter en druk ze dan in individuele cakevormpjes. Zet ze in de oven en bak ze 5-7 minuten tot het brood goudbruin is. Zet de broodbakjes weg.

Maak het basismengsel voor de twee vullingen. Doe de eieren in een kom met de slagroom, wat zout en peper en de Parmezaanse kaas. Klop alles goed met een garde. Verdeel dit mengsel over twee kommen. Doe de spinazie met aanhangend water in een pan, breng aan de kook en laat de spinazie - af en toe omscheppen - in enkele minuten slinken. Doe de spinazie in een zeef, druk er het vocht uit en hak hem fijn. Doe de spinazie in één van de kommen met het eimengsel en schep om.

Bak de blokjes groene paprika in een paar minuten bijtgaar in wat boter in een pan. Schep de groene paprika door het spinazie-eimengsel en zet weg. Bak de blokjes rode paprika bijtgaar in nog wat boter in dezelfde pan. Schep ze door het eimengsel in de tweede kom. Voeg de blokjes tomaat toe en schep alles goed om. Vul acht van de voorgebakken broodbakjes met het spinaziemengsel en de andere acht met het rode-paprikamengsel. Zet de miniquiches circa 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Neem ze uit de oven en haal ze uit hun vormpjes. Dien op.

Voor 6-8 personen:

18 sneden witbrood, korsten verwijderd (bij voorkeur rond casinobrood)

circa 50 g gesmolten boter

2 eieren

2,5 dl slagroom

zout en versgemalen peper

4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

200 gram spinazie, gewassen, steeltjes verwijderd

1/2 kleine groene paprika en

1/2 kleine rode paprika, in kleine blokjes

circa 15 gram boter

1 middelgrote tomaat, ontzaad, in kleine blokjes

    • Kim Maclean