Klacht Kirch in Brussel

MÜNCHEN, 4 AUG. De Duitse mediamagnaat Leo Kirch heeft gisteren een klacht bij het Europese Hof ingediend over het besluit afgelopen mei van de Europese Commissie de samenwerking met concurrent Bertelsmann op het gebied van digitale televisie te blokkeren. Volgens Kirch was het besluit oneerlijk en hadden de mededingsautoriteiten in Brussel vanaf het begin al een negatieve kijk op het voorstel.

Hij meende ook dat Brussel te veel heeft geleund op argumenten van potentiële concurrenten. Bertelsmann's dochter CLT-Ufa zei het met Kirch eens te zijn, maar niet in beroep te gaan bij het Europese Hof omdat een dergelijke procedure vijf jaar gaat duren. Kirch lanceerde in 1996 in Duitsland de eerste digitale televisievoorziening, maar kijkers zijn terughoudend in de aanschaf van de dure decoder. De verliesgevende dienstverlening heeft slechts 160.000 abonnees. (AP)