Industriesector VS valt terug door Aziëcrisis

WASHINGTON, 4 AUG. De activiteiten in de Amerikaanse industrie zijn door de stokkende export naar Azië teruggezakt tot het laagste niveau in bijna twee en een half jaar. Dat blijkt uit de index van de National Association of Purchasing Managers. De index zakte van 49,6 in juni naar 49,1 in de afgelopen maand.

In mei was de index nog 51,4. Een niveau boven de 50 duidt op groei, onder de 50 is sprake van krimp. De consumentenuitgaven gaven in juni volgens cijfers van het ministerie van handel een forse groei te zien met 0,6 procent. In mei was al sprake van een groei met 0,9 procent in vergelijking met de voorgaande maand. De bouw vertoonde in juni een herstel met 1,7 procent in vergelijking met mei. Volgens economen duiden de cijfers er opnieuw dat de binnenlandse vraag de terugval in de Amerikaanse economie door de Aziëcrisis compenseert. (Reuters)