Bosbranden Athene

Foto: ATHENE - Een gezin in een buitenwijk van de Griekse hoofdstad, Athene, ontvlucht zijn huis dat ten prooi dreigt te vallen aan een bosbrand. De branden bij Athene hebben inmiddels zo'n omvang bereikt, dat de Griekse autoriteiten in een aantal gebieden vanmorgen de noodtoestand hebben uitgeroepen. De regering heeft zeven blusvliegtuigen en twee helikopters ingezet om de brand, die zondag bij de Pendeli-berg ten noorden van de Griekse hoofdstad begon, te bestrijden. Het vuur heeft al een enkele huizen en een Duits kerkhof uit de Tweede Wereldoorlog beschadigd.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is. De politie sluit niet uit dat deze is aangestoken. Volgens plaatselijke functionarissen dreigden onbekenden zondag per telefoon het bos in de as te leggen.

(AP, Foto Reuters)