Zapman

Je moet wel een beetje op je tellen passen met die Gay Games. Het zijn minderheden, voor je het weet zeg je iets verkeerds. Terwijl de Gay Games juist over vriendschap gaan. Niet elkaar naar het leven staan om als eerste over de streep te komen, geen maten naaien, elleboogstoten uitdelen. Podiumplaatsen tellen niet. Tientallen banieren wapperen van de Stopera naar beneden en op iedere banier staat in koeienletters: Friendship.

En ik tot nu toe maar denken dat het verschil tussen homo's en hetero's alleen maar met seks te maken had. Homo's raken opgewonden van het eigen geslacht en bij hetero's moet er iemand van het andere geslacht aan te pas komen voor de sappen gaan vloeien. Veel te simpel gedacht, moet je zien hoe anders homo's zijn, ze breien sokken voor elkaar, ik heb het op de televisie gezien. Op straat zag ik gevaarlijk uitziende leernichten. Niet bang worden, die lopen daar alleen voor de show. Het echte gevaar komt van de hetero's. Zij zijn het die je op de bek slaan. Het sterkste mannetje krijgt de meeste vrouwtjes. Voortplanting, genen doorgeven. Liggen jij, benen wijd, bek houden.

Ik zou ook best een minderheid willen zijn, dat schept wat ruimte. Je roept jezelf tot minderheid uit, je plakt er een paar lange tenen aan en de massa wijkt uiteen. Maar ik ben hetero. Ik rook niet. Ik ben blank. Ik drink met mate. Ik ben niet werkeloos en niet 65 plus. Ik heb geen gezin, misschien is dat wat. De Geen Gezin Games.

Als het zo doorgaat, zijn de Gay Games straks voorbij zonder dat ik iets verkeerds heb gezegd. Zal ik eens een schuine mop vertellen?

Twee worstelaars zijn uitgeworsteld, ze nemen hun medailles in ontvangst. Omarmd stappen ze van het podium af, de kleedkamers in. Als ze hun wedstrijdpakjes uittrekken, zijn ze al vergeten wie goud won en wie zilver. Zoals het hoort op de Gay Games. In de douche-ruimte staat een bad klaar, ideetje van de organisatie, ter bevordering van de vriendschap. Een tweepersoons bad vol heerlijk warm, dampend water. Ze laten zich erin glijden. Ze liggen net, als er een kwakje sperma komt bovendrijven.

De ene worstelaar:

'Kom je nu al klaar? Had je niet even op mij kunnen wachten?'

Zegt die andere:

'Welnee, maak je niet druk, ik liet alleen maar een scheet.'

    • Hans Aarsman