Wim Jonk zet loopbaan voort in Sheffield

ROTTERDAM, 3 AUG. Wim Jonk heeft met het Engelse Sheffield Wednesday een akkoord bereikt over een driejarig contract. PSV en de club die vorig seizoen in de middenmoot eindigde van de Premier League zijn het vrijwel eens geworden over een afkoopsom die naar verluidt ongeveer zes miljoen gulden bedraagt.

Jonk wilde PSV graag verlaten. Na het vertrek van de basisspelers Cocu, Zenden, Numan en Stam zag hij in Eindhoven weinig perspectief meer. Volgens de 41-voudige international toonden diverse buitenlandse clubs belangstelling voor hem.

Jonk vindt zijn overstap naar Sheffield, waar een paar jaar geleden de ex-Feyenoorders Trustfull en Blinker nauwelijks succes hadden, geen achteruitgang. “Ik weet dat die ploeg vaak tussen de zesde en twaalfde plaats in de Premier League eindigt. Vorig seizoen zelfs lager. Maar het is een club met ambitie. En dat spreekt me aan.”