Nieuwe bekabeling haven Rotterdam

De haven van Rotterdam krijgt nieuwe telecomverbindingen waardoor de veiligheid wordt vergroot. Het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam investeert enkele miljoenen in een glasvezelnetwerk voor de scheepvaartverkeersleiding en de kantoorautomatisering. KPN Telecom sleepte de order van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam binnen. Aan de toewijzing van de opdracht ging een Europese aanbestedingsprocedure vooraf.

“Glasvezel is nóg betrouwbaarder dan de bestaande straalverbindingen”, zegt directeur Scheepvaart van de haven in Rotterdam, Pieter Struijs. Door vergroting van de betrouwbaarheid van de verkeersleiding wordt Rotterdam volgens hem een veiliger haven. Ook verstevigt het havenbedrijf zijn concurrentiepositie doordat de dienstverlening beter wordt, aldus Struijs.