Muntz stelt Tourkaart voor 1999 veilig

STOCKHOLM, 3 AUG. Golfer Rolf Muntz is op de 25ste plaats geëindigd bij de Scandinavian Masters. De Brabander speelde de laatste achttien holes op de Kungsängen Golfclub in 71 slagen en kwam daardoor op een totaal van 283 slagen uit, één onder par.

Het was het eerste succesje in weken voor Muntz. In de voorgaande vier toernooien had hij de cut gemist. Nog belangrijker voor de 29-jarige professional was het feit dat hij door zijn winstpremie van 7.680 Britse ponden zijn speelbewijs voor 1999 heeft veilig gesteld.

De beste 115 van de laatste jaarranking plaatsen zich automatisch voor de Tour van volgend seizoen. Minimaal is er 50.000 pond nodig voor die kwalificatie. Door zijn resultaat in Zweden staat Muntz nu op 55.750 pond.

De overwinning ging in de Zweedse hoofdstad naar de 33-jarige Jesper Parnevik. Hij won het toernooi in eigen land voor de tweede keer. Parnevik nam in de laatste ronde gedecideerd afstand van de rest van het veld.

Muntz begon de laatste ronde bijzonder slecht. Hij opende met een dubbele bogey en voegde daar op de par-4 tweede hole een bogey aan toe. De Nederlandse nummer één herstelde zich meteen met drie birdies op rij. Op de resterende dertien holes maakte hij nog twee bogeys en twee birdies.

Voor Parnevik was het zijn vierde zege op de Europese Tour. De in Stockholm geboren speler maakt sinds een paar seizoenen geen deel meer uit van het Europese circuit. Hij is uitgeweken naar de lucratievere Amerikaanse Tour, waar hij tot de beste 25 behoort. Dit jaar behaalde hij in de VS zijn eerste zege door het Phoenix Open op zijn naam te schrijven. (ANP)