Laatste regen

In de loop van de avond neemt vanuit het westen de bewolking toe waaruit het later in het westen en noordwesten af en toe begint te regenen. In de loop van de nacht breidt deze regen zich naar het oosten uit. De zuidwestenwind is matig over land, tot in de avond mogelijk even krachtig aan de kust.

Morgenochtend wordt het vanuit het westen geleidelijk aan overal droog, en in de loop van de dag is meer en meer de zon te zien. De maximumtemperatuur komt uit op 19 tot 21 graden. Hierbij waait een meest matige, aan de kust vrij krachtige zuidwestelijke wind.

De dagen erna zorgt een hogedrukgebied dat zich vanaf de Atlantische oceaan uitstrekt naar onze omgeving voor stabiele en zomerse condities. De zon laat zich veelvuldig zien, afgewisseld met stapelwolken, en de maximumtemperatuur loopt in die dagen geleidelijk aan op van 19 tot 21 graden op woensdag, tot 22 tot 27 graden op zaterdag. In de nachten daalt de temperatuur tot rond 10 tot 15 graden. Een kanttekening is dat een zwakke frontale storing zich niet al te ver ten noorden van ons land ophoudt, en vooral op donderdag voor iets meer bewolking kan zorgen. Het blijft echter wel overwegend droog.

Voor het weekeinde en maandag worden vrij warme condities verwacht, met flink veel zon.