Koning Fahd weer in ziekenhuis

RIAD, 3 AUG. Arabische leiders hebben gisteren in groten getale de Saoedische kroonprins Abdullah gebeld om te informeren naar de gezondheid van koning Fahd, die eerder op de dag voor niet nader aangeduid onderzoek in een ziekenhuis in Riad werd opgenomen. Volgens een Saoedische bron is er met Fahd (76) “niets ernstigs” aan de hand, maar de Saoedische televisie toonde hem gisteren vermoeid en gezeten in een rolstoel terwijl hij enkele tientallen verwanten en hoogwaardigheidsbekleders slapjes de hand reikte. In een latere uitzending maakte Fahd een betere indruk. De Saoedische koning, die aan suikerziekte lijdt, onderging in 1994 een galblaasoperatie en kreeg in 1995 een beroerte. Afgelopen maart werd hij in een ziekenhuis opgenomen en volgens Amerikaanse bronnen opnieuw geopereerd aan zijn galblaas, maar dat werd door de Saoedische autoriteiten tegengesproken. (Reuters, AFP)