Glasgow start met nederlaag;

GLasgow Rangers, dat met trainer Dick Advocaaten internationals Arthur Numan en Giovanni van Bronckhorst de hegemonie van Celtic wil doorbreken, heeft op de openingsdag van de Schotse competitie verrassend met 2-1 verloren van Hearts of Midlothian.

Glasgow speelde een bedroevende wedstrijd. Vooral de verdediging maakte een zwakke indruk. Numan was verantwoordelijk voor de eerste tegengoal die in de zesde minuut viel. De oud-PSV'er schatte een voorzet van McCann totaal verkeerd in, waarna Adam simpel de score opende.

Na twintig minuten maakte Hamilton 2-0, wederom ingeleid door nonchalant verdedigen van Glasgow. Met een afstandsschot tekende Wallace in de 28ste minuut 2-1 aan, maar Rangers slaagde er ondanks een overwicht niet in terug te komen. Ex-Feyenoorder Van Bronckhorst speelde onopvallend.

Titelverdediger Celtic is wél op overtuigende wijze aan de nieuwe Schotse voetbalcompetitie begonnen. De ploeg won op eigen veld met 5-0 van Dunfermline.

Een vertrek van Pierre van Hooijdonk bij Nottingham Forest is onbespreekbaar. Dit heeft manager Dave Bassett gezegd. Hij reageerde hiermee op uitlatingen van de Nederlandse international in de pers dat hij de Engelse club wil verlaten. “Pierre heeft voor vijf jaar bij ons getekend en heeft er nog vier te gaan. We willen dat hij blijft.”

Van Hooijdonk leidde Nottingham vorig seizoen met 35 doelpunten naar promotie naar de Premier League.

Jaap Stam heeft tijdens zijn eerste wedstrijd voor Manchester United veel indruk gemaakt. De voormalige verdediger van PSV speelde in het oefenduel met de Deense kampioen Bröndby (6-0) ijzersterk. Engelse waarnemers spraken zelfs van een “droomdebuut”.

Mede dankzij Stam behield Manchester United de nul. Hij stond tevens aan de basis van de openingstreffer van Sheringham.