Doelman ontdekt gat onder veld

De oefenwedstrijd tussen zaterdaghoofdklasser Rozenburg en Real Zaragoza (0-14) is zaterdagmiddag stilgelegd wegens een merkwaardig incident. Doelman Otto Konrad van de club uit de Primera Division ontdekte in de tweede helft plotseling een gat van ruim tachtig centimeter diep onder het gras van het strafschopgebied. Hij maakte de scheidsrechter hierop attent, waarna het duel gedurende een kwartier werd gestaakt. Met enkele emmers met zand werd het gat gedicht. Volgens de terreinchef van Rozenburg, Klaas Kleijwegt, was de drainage in het doelgebied kapot, waardoor zand is weggespoeld.

Hoe ontdekte doelman Konrad het gat precies?

Kleijwegt: “Hij had niet veel te doen en liep daarom maar wat heen en weer door het strafschopgebied. Opeens liep hij over een stuk gras dat wel heel erg meeveerde. Hij ging op z'n knieën zitten en begon wat aan het gras te punniken. Toen bleek dat hij een strook omhoog kon trekken. Vervolgens keek hij in een gat van ruim tachtig centimeter diep. Hij maakte de scheidsrechter hierop attent en die legde het duel stil.”

Een gat onder het gras, hoe is dat nu mogelijk?

“Dat bezorgde ons aanvankelijk ook even hoofdbrekens. Maar al snel kwamen we erachter dat het drainagesysteem niet goed functioneerde, waardoor zand kon wegspoelen. We hebben het zaterdag tijdelijk opgelost door zand in het gat te gooien. Vanochtend hebben we het systeem gerepareerd. Het functioneert nu weer naar behoren.”

Heeft u iets dergelijks al eens eerder meegemaakt?

“Nee, hahaha. Maar zoiets zie je met het blote oog ook niet, het zit onder de grond, hè. We mogen ons gelukkig prijzen dat het op deze manier is ontdekt. Voor hetzelfde geld valt een speler bij een bepaalde actie in het gat en breekt hij z'n enkel. Dan kan je een aardige schadeclaim verwachten. De gemeente is verantwoordelijk voor het terrein, maar ja, ik vermoed dat zoiets overmacht zou zijn geweest. Die keeper verdient in ieder geval een pluim. Het is nu weer veilig voetballen bij Rozenburg.”