Wonen in een NS-station

ROTTERDAM, 1 AUG. Wie zich niet stoort aan treinen die langs het keukenraam denderden en een voordeur die uitkomt in een wachtruimte voor treinreizigers, kan een unieke woonstee betrekken: een station van de Nederlandse Spoorwegen.

In het weekblad voor de Nederlandse Spoorwegen, De Koppeling, worden deze week leegstaande stations te huur aan. Sinds loketten en stationsrestauraties op kleine stations weggesaneerd zijn, kampen de Nederlandse Spoorwegen met leegstand. Voordat woningruimte zoekende krakers bezit nemen van langdurig leegstaande stations of, erger nog, de gebouwen onder de slopershamer komen, wil de Nederlandse Spoorwegen Vastgoed de panden proberen te verhuren. De complete stationsgebouwen van de Zuid-Nederlandse dorpen Blerick, Bunde, Houthem, St. Gerlach, Susteren, Swalmen en Vierlingsbeek zijn nu volgens het NS-blad De Koppeling te huur.

Hetzelfde geldt voor voormalige stationsrestauraties in Culemborg en Bergen op Zoom, winkelruimtes in Oisterwijk, Gilze Rijen en Oss en kantoorruimtes op grotere stations als Maastricht, Roermond, Sittard en Eindhoven. Het station Tiel blijkt beschikbaar als woonruimte.