Website

In de dramaserie Zebra van de NCRV zal vanaf 1 september 'de dagelijkse praktijk van een reclassering-medewerker geschetst worden aan de hand van een waargebeurd verhaal'. Tot zolang moeten belangstellenden het met de Zebra-website doen. Hier wordt in het 'algemene informatie'-gedeelte ingegaan op de inhoud, de acteurs en de scenarioschrijvers.

En natuurlijk is er ruim aandacht voor het instituut waar het allemaal om draait en die dit jaar haar 175-jarige jubileum viert: de Reclassering. Behalve achtergronden, biedt de site twee rubrieken die interessant kunnen zijn voor de surfer. Zo verschijnt er deze maand dagelijks een nieuwe aflevering van een dagboek waarin een productiemedewerker verslag doet van het maken van Zebra. Hierbij wordt gebruik gemaakt van filmpjes (van o.a. stunts) en foto's. In dit dagboek is onder meer aandacht voor de mensen die achter de schermen werken, zoals de cameraman en de setdresser. Ook is er een interactief spel, genaamd 'Het rechte pad'. Deelnemers kunnen hier een personage, karakter en uiterlijk aanmeten (bijv. 'de stalker') waarna het virtuele personage gedurende enkele weken onder meer per e-mail wordt onderworpen aan morele dilemma's. Wie een verkeerde keuze maakt, heeft verloren. Zoals bijvoorbeeld degene die bezwijkt voor een aanbieding om dure software illegaal te downloaden. Bedoeling van het spel is aan te tonen dat 'gewone mensen door toevallige omstandigheden in de problemen komen doordat ze onbedoeld de verkeerde keuzes maken'.

Zebra, vanaf 1 sept. op Ned.1, 21.05u. (www.ncrv.nl/zebra)