Selectie; Radio; Zondag

Vroege vogels. Onder andere aandacht voor het kleinste nationale park van Nederland De Groote Peel, de toekomst van het milieubeleid onder Paars 2 en het geluid van de huiszwaluw. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Tweede uitzending over de geschiedenis van producten behandelt suiker en cacao. Het twee uur durend programma bestrijkt de periode van rietsuikerplantages in de koloniën tot de cacao-verwerking langs de Zaan. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. De Surinaamse schrijfster Astrid Roemer praat over haar persoonlijke geschiedenis, etnische rivaliteit en de relatie tussen Nederland en Suriname. Radio 5, 13.08-15.00u.

Uitgelicht. Terugblik op het jaar 1969 waarin Bram Vermeulen en Freek de Jonge debuteerden met Neerlands Hoop in Bange Dagen, Liesbeth List een lp maakte met chansons van Jacques Brel en de musical De kleine parade in première ging. Radio 2, 19.02-20.00u.

Tijd voor twee. De cineast Chiem van Houweningen praat over een nieuwe in de Rotterdamse wijk Delfshaven spelende serie Ben zo terug die door de Vara zal worden uitgezonden. Maandag, Radio 2, 12.02-14.00u.

Ophef en vertier. Eerder uitgezonden interviews met schrijver Max Arian over de biografie van Willem Sandberg en theatercriticus Hans van den Bergh. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

De tafel van Pam. Gesprek met de 70-jarige schrijver en dichter Simon Vinkenoog over zijn boek Herem'ntijd. Kroniekschrijving van 30 jaar Wereld in Beweging. Maandag, Radio 1, 16.02-17.00u.