'Kippetje' opent 18de Film Festival

UTRECHT, 1 AUG. Het 18de Nederlands Film Festival wordt op woensdagavond 23 september in Utrecht geopend met de première van Het 14de Kippetje, een speelfilm van regisseur Hany Abu-Assad en producent IJswater Films. Het scenario voor de ironische tragikomedie is geschreven door Arnon Grunberg, acteurs zijn onder anderen Antonie Kamerling, Victor Löw en Peer Mascini. Herman Brood is één van de muziekleveranciers.

Het 14de Kippetje, een lange lowbudgetfilm, gaat over het aanstaande huwelijk van Daniel en Francesca. Vrienden en wederzijdse ouders wachten in een restaurant op het paar, dat het etablissement echter niet kan vinden. Terwijl de tijd verstrijkt, nemen de gesprekken tussen de gasten en tussen het paar zelf verrassende wendingen.

De in 1961 in Nazareth geboren Abu-Assad regiseerde in 1992 met Paper House zijn eerste korte film. (ANP)