Herfst

Afgelopen jaar was augustus zeer warm en zonnig en werd het wisselvallige karakter van die zomer meteen rechtgezet. De twee zomermaanden die nu achter ons liggen, verliepen veel te somber en te nat. De nachten waren vrij zacht, maar overdag bleef de temperatuur beneden de maat.

Het lijkt er niet op dat de augustus van dit jaar in de voetsporen van zijn voorganger zal treden, want de eerste dagen verlopen in ieder geval sterk wisselvallig en koel. Vanmiddag vallen er vooral in de zuidoostelijke helft van het land opnieuw nogal wat buien en morgen zullen die in het hele binnenland talrijk zijn. De matige noordelijke wind voert veel wolkenvelden aan en de temperatuur blijft bij 18 of 19 graden steken.

Maandag passeert er een rugje van hoge luchtdruk, waardoor de buiigheid sterk wordt onderdrukt. De wind luwt en krimpt naar zuidwest en de zon breekt regelmatig door. In het oosten en zuiden wordt het plaatselijk 22 graden. Overdag blijft het wellicht droog, maar vanuit het westen naderen al snel nieuwe buien. Rond het midden van de komende week is de wisselvalligheid helemaal terug en ook de middagtemperaturen vertoeven dan op het 'oude' niveau van rond de 19 graden.