Gay Games (2)

Bas Heijne beschouwt de Games als folklore (Z 25 juli). En hij gaat het liefst een week de stad uit. Hier is een Amsterdammer aan het woord. Je zult iemand uit een provincieplaats nooit zoiets horen zeggen. Vele homoseksuelen zijn over de jaren naar Amsterdam getrokken. Maar waarom dan deze arrogantie? De Gay Games worden professioneel georganiseerd (niks om je over te schamen) en op ongehoord grote schaal.

Ik ga op m'n ouwe dag meedoen met de Games (onderdeel schaken) en weet hoe anders mijn leven zou zijn verlopen wanneer ik als tiener zo'n gigantisch feest van lesbische vrouwen en homomannen had kunnen meebeleven. Toen had je alleen de verguisde Anna Blaman. Dit is niet het moment om de situatie van roze mannen en vrouwen in de provincie uit de doeken te doen. Maar geloof me, Bas Heijne, het is hier bepaald niet zo rooskleurig als jij denkt.

    • Els Hondius