Dodental Soedan fors omhoog

ROME, 1 AUG. De hongersnood in het zuiden van Soedan kost dagelijks aan zeker tweehonderd mensen het leven. Dat meldt het het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP). Volgens het WFP is een hongersnood niet eerder zo erg geweest. De organisatie verwijt de internationale gemeenschap veel te laat te hebben gereageerd op de noodsignalen. Het zwaarst getroffen door de nood is het gebied rondom de plaatsen Wau en Ajiep, waar sinds mei zestigduizend mensen uit omringende dorpen heen zijn getrokken. In heel Zuid-Soedan worden 1,2 miljoen mensen, vooral vrouwen en kinderen, met de hongernood bedreigd. Velen die in Wau aankomen zijn te zwak om nog te staan nadat ze wekenlang hebben gelopen om aan de droogte en oorlog te ontsnappen. Het WFP brengt met vliegtuigen 500 ton voedsel per week naar Wau. (Reuters)