Dertig aapjes ontsnapt uit Beekse Bergen

HILVARENBEEK, 1 AUG. In safaripark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ongeveer dertig rhesusapen ontsnapt. Dat was mogelijk nadat hevige regenval grond in hun buitenverblijf had weggespoeld waardoor de dieren onder een hek door konden kruipen.

Inmiddels zijn ongeveer tien aapjes zelf weer teruggekomen, de andere zit nog op het terrein van het park en in de nabije bosrijke omgeving.

Volgens een woordvoerder van De Beekse Bergen zijn de apen, die niet groter zijn dan vijftig centimeter, ongevaarlijk. De kans bestaat dat bezoekers ze in het park tegenkomen. “Maar de apen zijn bang van mensen. We proberen ze met voedsel terug te lokken”, zegt de woordvoerder. Men verwacht dat de aapjes binnen enkele dagen weer terug zijn. (ANP)