Castro voorspelt financiële crisis

KINGSTON, 1 AUG. De Cubaanse leider Fidel Castro heeft gisteren op Jamaica voorspeld dat een onvermijdelijke financiële ineenstorting van het kapitalistische systeem tot een rechtvaardiger wereld zal leiden. “Er bestaat geen twijfel dat de huidige wereldorde in een ernstige crisis terecht zal komen”, zei Castro tegen enkele honderden Jamaicanen.

Volgens Castro wijzen de verschillende economische crises in de wereld duidelijk op een naderende ondergang van het kapitalisme. Hij noemde daarbij de crisis rond de Mexicaanse peso in 1994, de crisis in Azië, de economische onrust in Rusland en de voortdurende stagnatie van de Japanse economie. Na de crisis, aldus Castro, is er ruimte voor een nieuwe maatschappij met een nieuwe cultuur, die niet langer gebaseerd is op een “cultuur van consumptie”. (AP)