BMW en VW ontkennen fusie

BONN, 1 AUG.BMW en Volkswagen hebben gisteren een bericht in de Duitse krant Bild ontkend dat de twee Duitse autobouwers zouden gaan fuseren. Dit gerucht ontstond nadat eerder deze week tot verbazing van de autowereld bekend werd dat BMW vanaf 2003 eigenaar wordt van Rolls Royce. Niet lang daarvoor werd een overnamestrijd tussen BMW en Volkswagen om de Britse fabrikant van luxe wagens in het voordeel van Volkswagen beslist. VW liet toen weten eigenlijk alleen op Bentley (onderdeel van RR) te zijn uit geweest. Maar in een vraaggesprek met de krant Die Welt van vandaag houdt VW-topman Piëch wel de mogelijkheid open dat de twee nauwer gaan samenwerken en wellicht belangen in elkaar nemen.

Piëch vindt het nog te vroeg om details te noemen. Over een fusie valt echter alleen maar te speculeren, zo liet hij weten. Een fusie zou bovendien op problemen kunen stuiten bij de fusie-autoriteiten. De VW-baas zei voorts dat de hele zaak rond Rolls-Royce bij BMW niet tot boosheid heeft geleid. “Wel bij Mercedes. Daar kunnen ze het niet hebben dat ze plotseling niet een, maar twee concurrenten in het luxe segment hebben”. (DPA)