Aantal inwoners Rotterdam groeit

ROTTERDAM, 1 AUG. De bevolking van Rotterdam neemt voor het eerst in vier jaar weer toe. Per 1 januari 1998 woonden er 590.573 mensen in Rotterdam, 608 meer dan het jaar daarvoor, maar 8.000 minder dan in 1994. Dat blijkt uit cijfers van het Rotterdamse Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS).

Er werden wat meer baby's geboren, en er gingen wat minder mensen dood. Maar er vertrokken vooral minder mensen. In 1996 vertrokken er nog zo'n 3.000 mensen meer dan dat er naar Rotterdam kwamen.

Nu liggen die cijfers ongeveer gelijk en is de balans licht (bijna 200) doorgeslagen naar andere kant. Daarmee lijkt het erop dat het beleid van de gemeente om meer bewoners in de stad te houden aanslaat. Er kwamen ook bijna 1.400 woningen bij. Het aantal eenoudergezinnen blijft stijgen, het aantal tweeoudergezinnen blijft dalen.

Overigens lijkt het erop dat ook de Rotterdamse bevolking meedoet aan de trend een derde kind te 'nemen' als het economisch goed gaat. Sinds 1995 stijgt het aantal echtparen met drie kinderen, terwijl zoals gezegd over het algemeen het aantal tweeoudergezinnen daalt. (ANP)