Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Oorlog

McDonald dood

OAK BROOK, 15 JULI. Richard McDonald, pionier van het fast food concept dat uitmondde in de restaurantketen McDonald’s, is gisteren op 89-jarige leeftijd overleden. McDonald en zijn broer Maurice, bekend als ‘Mac, openden in 1940 een barbecue-restaurant in San Bernardino (Californië) en na de oorlog een ‘drive through’restaurant. In 1955 verkochten ze franchise-rechten aan Ray Kroc, die de eerste McDonald’s opende. (Reuters)

OAK BROOK, 15 JULI. Richard McDonald, pionier van het fast food concept dat uitmondde in de restaurantketen McDonald’s, is gisteren op 89-jarige leeftijd overleden.

McDonald en zijn broer Maurice, bekend als ‘Mac, openden in 1940 een barbecue-restaurant in San Bernardino (Californië) en na de oorlog een ‘drive through’restaurant. In 1955 verkochten ze franchise-rechten aan Ray Kroc, die de eerste McDonald’s opende. (Reuters)