WK Voetbal

Nederland speelt zaterdagmiddag in de kwartfinale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Argentinië en Engeland. Die twee ploegen ontmoeten elkaar vanavond in Saint-Etienne (Nederland 2, 21.00 uur). De Engelsen hebben nog een rekening te vereffenen na de 2-1 nederlaag tegen de Argentijnen in de kwartfinale van het WK '86.

Diego Maradona maakte toen twee doelpunten waarvan één heel slim met de hand. Het was, zo werd na afloop beweerd, 'de hand van God'. De huidige Engelse aanvoerder Alan Shearer was op dat moment vijftien jaar oud en bracht met vrienden vakantie door in Portugal. Hij zag de wedstrijd op de televisie, maar had de handsbal van Maradona niet meteen in de gaten. “Die zag ik pas later op beelden terug”, aldus Shearer. Hij is blij met Argentinië als de tegenstander van vanavond. “Waarom niet? Zij hebben nog geen echte test gehad.”