Verwaarloosd kind

DEN HAAG, 30 juni. In een zwaar vervuilde woning aan de Valkenboslaan in Den Haag heeft de politie gisteren een 37-jarige vrouw met haar driejarig verwaarloosde dochter aangetroffen. Volgens de moeder is het meisje nog nooit buiten geweest en kan ze niet lopen en praten.

Na overleg met de kinderrechter heeft de politie de peuter overgedragen aan de Raad voor de Kinderbescherming. Voor de moeder zijn hulpverleners van het Riagg ingeschakeld.

De politie ging naar de woning na klachten van omwonenden over stankoverlast. Volgens de politiewoordvoerster waren dat de eerste klachten die de politie bereikten.

A. Allons van de Raad voor de Kinderbescherming kon nog niet zeggen in hoeverre de peuter blijvende schade heeft ondervonden van de verwaarlozing. Dergelijke gevallen van extreme verwaarlozing doen zich zelden voor, aldus de woordvoerster van de Raad.