Valse beschuldiging

Als reactie op 'Henry's Oorlog' (NRC Handelsblad, 18 juni) raad ik de lezers aan het boek Valse Zeden van mr. Chris Veraert te bestellen. Deze strafpleiter uit Alkmaar toont aan hoeveel mannen valselijk beschuldigd worden door hun exen van verkrachting, waardoor hun leven in één klap vernietigd wordt. Het optreden van de politie in Velsen lijkt sprekend op dat in de zaak-Lancee, waar de hoofdofficier van justitie een kapitale blunder heeft begaan, waardoor onze kwetsbare rechtsstaat wederom in diskrediet is gebracht.

De Velser affaire heeft mij geleerd welke rol de RIAGG heeft gespeeld door aan de valse verklaringen van enkele hysterische tieners een valse diagnose toe te voegen die de deur wijd open heeft gezet voor misbruik van macht in een politiestaat.

    • Henry van Engelen