Libertel begint met eigen winkelketen na overname Phones4u

Niet bekend

Met de overname verwerft Libertel, dat zijn diensten nu onder meer via winkelketens als Dixons en Halfords aan de man brengt, voor het eerst eigen winkels. Na aanpassing van de filialen zal de keten de strijd aanbinden met Primafoon, de winkelketen van grote concurrent KPN Telecom. “We moeten dichter bij de klant gaan staan. We willen meer zichtbaar worden in de mobiele telefoonmarkt”. licht een woordvoerder van Libertel toe.

Om snel marktaandeel te veroveren heeft Libertel bij de start van zijn activiteiten, enkele jaren geleden, vooral met service providers gewerkt. Inmiddels heeft de onderneming 800.000 klanten, en claimt daarmee een marktaandeel van rond de dertig procent.

Zelf winkels opbouwen was in het begin een te grote investering voor Libertel. “Door gebruik te maken van service providers konden we een heleboel investeringen aan anderen overlaten.” Recent onderzoek gaf nu aan dat winkels noodzakelijk worden, omdat de consument steeds kritischer wordt en meer gemak en duidelijkheid eist.

Phones 4u biedt in zijn winkels nu mobiele-telefoonabonnementen aan van Libertel én KPN Telecom. Dat worden straks alleen nog maar abonnementen van Libertel. Uitgezocht wordt nog hoe Libertel moet omgaan met de via Phones 4u verkochte KPN-abonnementen. Primafoon sluit alleen KPN-abonnementen af.

Naast de verkoop van 'mobiele abonnementen' via service providers en de winkels overweegt Libertel ook de rechtstreekse verkoop (postorder bijvoorbeeld) te versterken.

De onderneming beschikt nu in Nederland over 2800 verkooppunten. Libertel is voor zeventig procent eigendom van de Britse Vodafone Grou en voor de rest van ING Groep.