Directeur SNS Bank stapt op na arrestatie

ROTTERDAM, 30 JUNI. Directielid Thijmen K. van de SNS Bank Nederland heeft met onmiddellijke ingang ontslag genomen. De twee weken geleden gearresteerde topman is verdachte in het Amsterdamse beursschandaal dat sinds afgelopen najaar sleept. Bij een eigen onderzoek van SNS Bank zijn “administratieve onregelmatigheden” geconstateerd in de periode (1994-1995) dat K. afdelingsdirecteur was bij Treasury en Effecten.

Dat melden K. en de SNS Bank in een gezamenlijk persbericht. SNS weigert de onregelmatigheden toe te lichten. Wel stelt SNS dat het niet gaat om privé-transacties van K..

Twee weken geleden is de 48-jarige K. gearresteerd door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, waarna hij drie dagen in hechtenis is genomen. K. zegt zelf besloten te hebben de bank te verlaten. “Het justitiële onderzoek dat tegen hem loopt, heeft hem tot dit standpunt gebracht”, is de officiële mededeling.

De arrestatie van K. was niet de eerste keer dat SNS in verband werd gebracht met de beursaffaire. Eind mei heeft justitie al directeur R. van Z. van SNS Securities, een onderdeel van de SNS bank, aangehouden. Bij die arrestatie was justitie vooral geïnteresseerd in de handel met het Londense effectenkantoor Financial Trading & Consultancy (FTC) en zijn Nederlandse directeur Eddie S..

S., die in het buitenland verblijft, liet onlangs weten er niet over te denken zich bij de Nederlandse autoriteiten te melden. Hij beklaagde zich er onder meer over dat bij de beursaffaire informatie wordt gelekt, waardoor de namen van verdachten bezoedeld worden zonder dat zij ooit gehoord zijn.