Concertgebouw in overleg over bouw garage op plein

AMSTERDAM, 30 JUNI. Het Concertgebouw in Amsterdam wil uit vrees voor schade aan de Grote Zaal nog deze week duidelijkheid over de bouw van een parkeergarage onder het Museumplein. Hoewel de onderhandelingen volgens E. Gerritsen, directeur van het Concertgebouw, in goede sfeer verlopen, heeft hij toch uit voorzorg voor vrijdag aanstaande bij de Amsterdamse rechter een kort geding laten inplannen. Dit voor het geval dat de onderhandelingen met ING Vastgoed, de opdrachtgever van de bouw, onverhoopt zouden vastlopen.

Het overleg gaat over het verwijderen van damwanden bij de uitrit van de garage. Het Concertgebouw vreest scheurvorming in de Grote Zaal en wil dat bij de werkzaamheden een veilige maar dure methode wordt gebruikt om te voorkomen dat de wereldberoemde akoestiek wordt aangetast. Eerder dit jaar ontstonden tijdens heiwerkzaamheden op het Museumplein scheuren in de 110 jaar oude Grote Zaal. Na overleg besloot ING Vastgoed toen op een andere heimethode over te gaan. De Grote Zaal, inclusief het plafond, wordt deze zomer geheel gerenoveerd.