Burger King gaat met NS samenwerken

ROTTERDAM, 30 JUNI. De hamburgerketen Burger King gaat een samenwerkingsverband aan met NS-stations. Beide partijen nemen elk voor 50 procent deel in de joint venture. Doel is een groot aantal Burger Kings te vestigen op vooral de grotere stations.

De keten heeft al een aantal vestigingen op stations, bij voorbeeld op Den Haag CS, Almere, Leiden, Den Bosch, Amersfoort, Alkmaar en Breda. Een nieuwe vestiging opent binnenkort in het centraal station van Amsterdam. Hiertoe vindt onder streng toezicht van monumentenzorg de verbouwing van de oude personeelsruimten plaats.

Amsterdam CS moet het paradepaardje worden. “Niet alleen vanwege de prachtige oude ruimtes, maar ook vanwege de toplokatie met enorm veel bezoekers”, zegt directeur H. Wasmoeth van Transautex Food B.V., de franchisenemer in Nederland.

Burger King streeft ook buiten de stations naar verdere groei. De keten telt momenteel zeventien restaurants, inclusief de vestigingen op de stations. Daarvan is de vestiging op Schiphol het meest succesvol met 200.000 gasten per maand. “Wij zijn vooral op zoek naar aparte interessante locaties”, aldus Wasmoeth. (ANP)