WK Voetbal

Joegoslavië is vanavond (21.00 uur, Nederland 2) de tegenstander van het Nederlandse elftal. Liefst negentien van de 22 spelers uit de WK-selectie van bondscoach Slobodan Santranc staan onder contract bij een buitenlandse club. De Joegoslaven spelen in acht verschillende landen.

Er voetbalt niemand meer in Nederland omdat Dejan Govedarica (ex-Volendam) en Zeljko Petrovic (ex-FC Den Bosch, RKC en PSV) inmiddels naar Italië (Lecce) en Japan (Urawa Reds) zijn verhuisd. Alleen Nigeria, dat gisteravond door Denemarken werd uitgeschakeld, heeft nog meer internationals die in het buitenland spelen: de hele selectie voetbalt buiten de eigen grenzen. Bij Joegoslavië zijn alleen doelman Ivica Kralj (Partizan Belgrado), middenvelder Dejan Stankovic en aanvaller Perica Ognjenovic (beiden Rode Ster Belgrado) hun eigen competitie trouw gebleven. Maar ook zij gaan na het WK in het buitenland spelen.