Softwarehuis Unit 4 voorziet een goed '98

SLIEDRECHT, 29 JUNI. Softwarehuis Unit 4 kan nu al zeggen dat het eerste halfjaar goed heeft uitgepakt. Vooruitlopend op de publicatie van de halfjaarcijfers kondigt het jonge beursfonds aan dat het een uitstekende ontwikkeling voorziet van de omzet en winst in 1998.

Cijfers noemt Unit 4 niet, maar de verwachtingen zijn volgens de zogenoemde schaal van Mock samengesteld. De voorspelling dat de omzet in de eerste zes maanden “fors” is gegroeid (ten opzichte van de eerste helft van 1997) kan worden vertaald in een groei van 45 procent of meer.

De nettowinst ontwikkelt zich volgens verwachting, zo meldt het bedrijf dat op 27 februari naar de Amsterdamse beurs ging. Na de introductie 24 gulden spoot het aandeel omhoog. Binnen een week was de waarde al verdubbeld. Maandagochtend even na tienen noteerde het fonds 51,80 gulden. Unit 4 maakt software voor administraties en verkoopt anti-virusprogramma's.

Voor de tweede helft van dit jaar verwacht het softwarehuis een uitstekende ontwikkeling van omzet en winst, wat eveneens een groei van meer dan 45 procent inhoudt. Positief gestemd is Unit 4 ook over de overname van Dr. Solomon's door het Amerikaanse Network Associates, die onlangs werd aangekondigd. Dr Solomons is een van de leveranciers van antiviruspakketten voor Unit 4. De definitieve halfjaarcijfers maakt Unit 4 op 3 september bekend.(ANP)